⚔️ Armenië en Azerbeidzjan tekenen vredesverdrag!

november 13, 2020

De Armeense premier Nikol Pashinyan heeft verklaard dat er een overeenkomst is getekend om het conflict vanaf dinsdag te beëindigen. Een vertegenwoordiger van het Kremlin heeft de vredesdeal bevestigd. In de nacht van maandag op dinsdag heeft de president van Azerbeidzjan, Ilham Aliyev eveneens bevestigd dat hij de overeenkomst heeft getekend.

Op social media zegt Pashinyan dat “de beslissing is gemaakt op basis van een grondige analyse van de militaire situatie en in overleg met de beste experts. Dit is geen overwinning, maar je kan niet worden verslagen totdat je jezelf als verslagen beschouwt. Dat zullen wij nooit doen. Dit zal het begin zijn van een tijdperk van nationale eenheid en hergeboorte.”

In de Armeense hoofdstand Yerevan zijn er na de bekendmaking van de deal grootschalige protesten uitgebroken, waarbij demonstranten het regerings-gebouw hebben bestormd en bezet. Hierbij werden meubels, deuren en ramen vernield en is de werkkamer van premier Pashinyan binnen-gedrongen. De demonstranten zien Pashinyan als landverrader omdat de deal als een overgave wordt gezien door het volk. Ook de Azerbeidzjaanse president sprak van een “capitulatie” van Armeense zijde.

Go top